KIRŞEHİR / MERKEZ - 30 Ağustos Zafer İlkokulu

Şbt

2 B Sınıfı öğrencileri, yaklaşan seçimlerle ilgili olan muhtarlık kavramını Aşıkpaşa Mahallesi Muhtarı İsmet Kurutluoğlu'nu ziyaret ederek öğrendiler. Sorular ile muhtar nedir, öğrendiler. 112 Acil Ambulans Müdürlüğünü de ziyaret ederek sistemi ve ambulansları gezerek tanıdılar. Öğle yemeğini de Bolu Et Mangal'da yiyerek harika bir gün geçirdiler.

Şbt

Ock

Öğrencilerimiz yarıyıl tatiline girdiler. Nasreddin Hocalar, palyaçolar, pasta kesimleri, yüz boyama etkinlikleri, karne süsleri vs. etkinliklerle tatile girdiler. Geniş veli katılımı dikkat çekti.

Ock

Ocak 2024/2. Haftası süresince okul salonumuzda gölge oyunları/kukla/köpük şekillendirme oyunları/etkinlikleri ile veli-öğrenci-okul buluşması gerçekleştirildi. Velilerimiz, özellikle de öğrencilerimiz inanılmaz mulu oldular.

Ock

Ali Ege için velilerimizin destekleri bankaya yaırıldı. Velilerimize teşekkür ediyoruz. Allah'tan şifalar diliyoruz.

Ock

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. Eylem planı çerçevesinde etkinlikler yürütülmektedir.

AHİ ŞEHRİ KIRŞEHİR PROJESİ kapsamında Aralık ayında okulumuzda,

3.TEMA: TEKNOLOJİDE LİDER AHİ (2. Sınıflar) konusu işlendi.

AHİ ŞEHRİ KIRŞEHİR PROJESİ kapsamında Aralık ayında okulumuzda,

3.TEMA: TEKNOLOJİDE LİDER AHİ (2. Sınıflar) konusu işlendi.

Ara

2. Sınıflarımız, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü zengin içerikler ile tanıttılar.

Ara

2/K sınıfı öğrencileri "Hacivat ile Karagöz" orta oyununu canlandırarak oynadılar. Kırşehir Merkez'de bulunan sinemaya giderek

"Nasreddin Hoca" filmini izleyerek icat edilen zaman makinesiyle  yani  teknoloji sayesinde geçmişe gidiyorlar. Nasreddin Hoca hem güldürüyor hem de düşündürüyor.

Eş anlamlı ve zıt anlamlı kelimeleri bildiler ve madalyayı taktılar. (orunun cevabını doğru bilen madalyayı takar etkinliği.)

Sosyal etkinliklerde bir araya gelerek birlik, beraberlik, sevgi, saygı ve dayanışma örneği gösterdiler.

KIRŞEHİR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

“KIRŞEHİR AŞIKPAŞA TÜRKÇE SEFERBERLİĞİ”

PROJESİ

Kas

2. Sınıflarımızı sunduğu öğretmenler günü çoşkuyla izlendi.

Kas

2 B Sınıfı öğrencileri bu hafta ödev olarak hayat görevlerini hatırladılar.

Evde aile hayatına ortak oldular.

Etkinlikler:

1.Bakkaldan para üstünü da sayarak ekmek vs. al,

Fişini de okula getir. Fiş tarihine bakalım.

2.Tuvaletini yaptıktan sonra kendini temizlemeyi,

Tuvalet sonrası fırçalamayı, temiz bırakmayı öğren.

3.Bir akrabanı ara ve hâl hatır sor.

4.Yemek hazırlığına, sofra toplamaya yardım et.

5.Odanı sil süpür...

Kas

İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz koordinesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında düzenlenen öğretmenler arası voleybol turnuvası Kırşehir Spor Salonunda düzenlenen müsabaka ile başladı. Öğretmenlerimize başarılar diliyoruz. Onları tebrik ediyoruz.