T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KIRŞEHİR / MERKEZ - 30 Ağustos Zafer İlkokulu

2024 - 2025 Eğitim Öğretim Yılı 1.Sınıfların Şube İşlemleri

Kura işlemi sırasında yapılacaklar MADDE 8- (1) Uyum haftasının başlamasından 3 (üç) iş günü önceki çarşamba, perşembe ve cuma günlerinde kura işlemi gerçekleştirileceğinden e-Okul üzerindeki ekranlar kullanılarak okul müdürlüklerince aşağıdaki işlemler yapılacaktır.

a) İlkokul müdürlüklerince yapılacak işlemler

1) “Sınıf-Şube ve Öğretmen Havuzu Belirleme” ekranı üzerinden 1. sınıf seviyesinde “Açık” bulunan toplam şube sayısınca okullarda görevli bulunan öğretmenler arasından hangilerinin yeni eğitim ve öğretim yılında 1. sınıfı okutacağına dair 1. sınıf öğretmen havuzu belirlenerek onaylanacaktır.

2) Okul müdürlüklerince “1. Sınıf-Geçici Şubede” kesin kayıt ve nakil işlemleri tamamlanan öğrencilerin şubeleri ve sınıf öğretmenleri “Öğrenci ve Öğretmen Şubelerini Belirleme” ekranı üzerinde yer alan “Öğrenci Şubeleri ve Sınıf Öğretmenlerini Belirle” butonunun kullanılması suretiyle e-Okul tarafından otomatik olarak belirlenecektir.

3) İkili eğitim yapan okullarda “Öğrenci ve Öğretmen Şubelerini Belirleme” ekranı üzerinden işlemler tamamlanmasıyla “Sınıf-Şube ve Öğretmen Havuzu Belirleme” ekranı üzerinde kullanıma aktif hâle gelecek olan ilgili şubelerin sabah/öğlen olma durumları okul müdürlüklerince e-Okul üzerinden belirlenecektir.

Nakil işlemleri ile ilgili diğer hususlar MADDE 11- (1) 2024-2025 eğitim ve öğretim yılından itibaren bu Yönerge kapsamında şubeleri belirlenmiş olan öğrencilerin nakil işlemleri aşağıda belirtilen hususlar doğrultusunda gerçekleştirilecektir:

a) Bu Yönergenin 8 inci madde kapsamında ilkokul 1. sınıf ve ortaokul 5. sınıf öğrenci nakil işlemleri kapatılarak uyum haftasının ilk iş günü itibarıyla aktif duruma getirilecektir.

b) Başka bir okula nakil giden öğrencinin yeni okulunda devam edeceği şube, bu Yönergenin 6 ncı maddesindeki ölçütler doğrultusunda e-Okul üzerinden otomatik olarak belirlenecektir.

c) Başka bir okula nakil giden öğrenci ayrılış tarihinden itibaren aynı ders yılı içerisinde nakil geldiği okuluna geri döner ise nakil işlemi e-Okul üzerinden eski şubesine gerçekleştirilecektir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.08.2024 - Güncelleme: 09.08.2024 12:13 - Görüntülenme: 911
  Beğen | 0  kişi beğendi